Moda
Cultura 10/03/2011

Vuitton, Saab i Rad Hourari tanquen la Setmana de la Moda de París

La col·lecció de Marc Jacobs, inspirada en els anys 40, retorna Kate Moss a la passarel·la

Efe
2 min
Kate Moss desfila per a Louis Vuitton

ParísUna part de la Setmana de la Moda de París va tancar portes ahir amb les vistoses presentacions de Louis Vuitton, Elie Saab, el modista d'origen libanès, i Rad Hourari, jordà.

Marc Jacobs, el creatiu de Vuitton, va portar a la passarel·la una col·lecció inspirada en els anys 40, amb disfresses, pornografia de l'època i els personatges que es movien a l'entorn dels hotels (cambreres, policies, xofers i criades amb plomall). S'hi van veure transparències, vestits per sota el genoll, abrics combinats amb gorres de policia –amb diamants– i antifaços, i mitges fins a les cuixes sense faldilla ni pantaló. Exhibicionisme i fanstasia, que va acabar de fer-se realitat amb l'aparició de Kate Moss a la passarel·la –sobre uns alts talons i fumant. També la va tornar a trepitjar Naomi Campbell, entre d'altres.

També va ser l'estrena a París de Rad Hourari, un jove dissenyador que aposta per la modernitat radical. A la presentació-performance va donar a conèixer "22 looks construïts a partir de sis peces" i va fer una demostració en directe de com elaborar les peces unisex. Els seus disseny en negre, amb punts de blanc i grisos intensos, juguen amb la superposició, els creuaments davanters, les cremalleres a l'esquena o els colls amb moltes solapes.

En contrast amb els guerrers de futur o el passat de Hourari, Saab va presentar una col·lecció classicitsta inspirada en Buñuel i Belle de Jour, i el chic típicament parisenc. Els vestits fins als genolls coberts per gipons de pell, els pantalons de tub i les cintures marcades així, com els vestits de nit brodats van ser protagonistes.

La Setmana de la Moda de París s'acomiada amb les trobades multidisciplinars entre la casa Chanel i la boutique-llibreria-restaurant Colette. Avui posaran el punt final a una passarel·la marcada pels noms propis com Galliano o d'Alexander McQueen, de qui s'especula que podria dissenyar el vestit de núvia de Kate Middleton.

stats