Art
Cultura 13/05/2011

Warhol anima les subhastes de primavera

Les subhastes de primavera van acabar dijous amb una altra gran venda d'un quadre d'Andy Warhol, 'Liz#5', per 27 milions de dòlars en una nit en què les vendes a la casa de subhastes Phillips de Pury van arribar als 99 milions.

Reuters
2 min
'Liz·5', d'Andy Warhol

Nova YorkEl retrat icònic de l'artista pop d'Elizabeth Taylor va ser la peça més preuada de totes les que va posar a la venda Phillips, la tercera casa de subhastes més important del món darrere de Sotheby's i Christie's. "Estem emocionats amb aquests grans resultats... [que són] més del doble del vam registrar l'any passat en aquestes dates", va dir el director de Phillips, Simon de Pury, que també va fer de subhastador.

Un altre dels titulars de la nit té a veure amb una col·laboració de Warhol amb Jean-Michel Basquiat, Third eye, que va assolir els 7 milions, comissions incloses, més del doble del que s'esperava i rècord per a una obra conjunta entre els dos artistes.

Les Flowers de Warhol van vendre's per 8,1 milions, mentre Mao (10) va col·locar-se en 4 milions, tots dos superant les estimacions.

La venda va tancar dues setmanes de resultats inestables, amb resultats més aviat fluixos per als impressionistes i la pintura moderna, un bons resultats per la venda a Christie's de les obres propietat del marxant Allan Stone i un dimecres brillantíssim per a Christie's, que va vendre més de 300 milions en peces contemporànies i de postguerra.

Marc Porter, el director als EUA de Christie's, va dir que els bons resultats "il·lustren la demanda global en obres d'art creades per un espectre molt gran d'artistes i cultures". "Així que el públic augmenten i els preus creixen, esperen remeses més bones" a finals d'any, va afegir Porter.

Responsables de totes dues cases de subhastes van explicar les dificultats que tenen per vendre obres aquest any, sobretot perquè les grans fortunes no es desprenen de les seves obres, i esperen per aconseguir millors preus.

Amb més demanda que oferta arran del decantament dels col·leccionistes cap a l'art, que el veuen com una inversió real enmig d'uns mercats financers més que volàtils, les cases de subhastes treballen de valent per seduir els seus clients perquè venguin peces soltes.

stats