Cultura 17/04/2012

Wert anima la indústria cultural a fer front a les retallades amb imaginació

El ministre d'Educació, Cultura i Esport insta les institucions culturals a que la reducció en els pressupostos en aquest àmbit no es tradueixi en un "menor accés" de la gent a la cultura

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha instat avui a la indústria cultural a superar el que ha titllat "d'estat d'alarma" i a adoptar una posició "més positiva i imaginativa" perquè la reducció en els pressupostos pel que fa a aquest àmbit no es tradueixi en un "menor accés" de la gent a la cultura. Ho ha dit en una entrevista a Onda Cero, en què Wert s'ha referit, en concret, a la retallada d'ajudes al sector cinematogràfic. El ministre ha subratllat que "és molt difícil sostenir que determinats ajuts no es retallin" dins d'un context en què s'ha reduït la despesa total de tots els ministeris, un 22% en el cas d'Educació, Cultura i Esport.

"Aquestes disminucions, sobretot en el capítol de subvencions, també les han experimentades altres indústries culturals i totes estan fent un esforç per intensificar la feina de buscar la participació social, que sigui la societat civil la que s'involucri més decididament en aquest procés de protecció a la cultura ", ha argumentat el ministre.

A més, ha recordat que aquestes retallades no s'han de valorar de forma aïllada, sinó "en una perspectiva conjunta que inclou una transformació del sistema a través dels instruments que proporcionarà la llei de Mecenatge", entre les quals hi figura la desgravació fiscal com un dels elements "essencials".

stats