POLÍTICA CULTURAL
Cultura 12/09/2012

Wert diu que és prematur parlar "d'apocalipsi cultural"

El ministre de Cultura afirma que més que el descens del consum cultural el preocupa no tenir diners per a les beques

Ara / Efe
1 min
Sí: José Ignacio Wert, Madonna. No: Luisa Fernanda Rudi, Alberto Ruiz Gallardón

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha demanat calma davant la pujada de l'IVA en el sector cultural perquè "els anuncis de l'apocalipsi són, de vegades, manifestament prematurs". El ministre ha afirmat que els ingressos del cinema aquests dos darrers caps de setmana (és a dir, amb l'IVA apujat) són de més de tres milions d'euros. Al Congrés dels Diputats, el ministre també ha informat que hi ha hagut dos milions d'espectadors, davant del milió del mateix període de 2011.

L'èxit del film espanyol 'Tadeu Jones' s'emporta aquest mèrit i per això Wert demana paciència per treure conclusions i resultats, que arribaran a més llarg termini. Aquesta ha sigut la resposta a una pregunta d'un diputat socialista que afirmava que la informació que tenia demostrava el descens del consum cultural.

Durant la seva intervenció, el ministre també ha respost a la comparativa de l'IVA cultural a l'estat espanyol i a altres estats europeus: "Espanya és el país de la Unió Europea en el qual més tipus de productes estan en el tipus reduït i superreduït", i ha afirmat que el preocupa molt més no tenir diners per a les beques.

stats