MÚSICA
Cultura 13/02/2012

Sony planifica el rellançament del catàleg de Whitney Houston

La cantant tenia nous discos, però no era propietària de la majoria dels drets perquè les cançons no eren seves

Reuters
2 min
Whitney Houston

LOS ANGELESEls executius de Sony music estan decidint des de Nova York l'estratègia de màrqueting per rellançar els 9 àlbums, bandes sonores i recopilacions que va interpretar Whitney Houston al llarg dels seu quart de segle de carrera. També es discutirà sobre la promoció de 'Sparkle', un film de petit pressupost que protagonitza Houston, que inclou dos temes nous i que s'estrenarà a l'agost.

La mort de Houston és la segona en tres anys d'entre els supervendes de Sony, després del decés de Michael Jackson. Amb el rei del Pop van fer una campanya agressiva i van vendre 8,2 milions d'àlbums als EUA i 35 milions a tot el món, segons Billboard. Per Houston contemplen fer un disc de tribut d'artistes que van col·laborar amb ella, rellançar el disc Whitney Houston remasteritzat en motiu del 25è aniversari de la seva carrera i llançar l'àlbum nadalenc One Wish: The Holiday Album.

Els drets estan repartits

Al contrari de Jackson, que controlava la seva música, Houston no gaudia de grans ingressos perquè el catàleg dels seus àlbums són de Sony Records i pagava a la cantant els drets d'autor per les seves interpretacions. Houston no va escriure les cançons i no en té els drets.

Clive Davis, el mentor de la cantant d'Arista Records, recull els drets dels tres àlbums en els quals apareix com a productor. Universal Music Group també notarà l'augment de vendes de Whitney. El 2007 la companyia va comprar els drets per publicar temes com 'The Greatest Love of All', 'Didn't We Have it All' i 'Saving All My Love for You'. Dolly Parton controla els dres de publicació de 'I Will Always Love You' que va escriure el 1973. Warner Brothers, té els drets de 'El guardaespatlles' i Sony de la banda sonora, que ha venut més de 44 milions de còpies al món i que també es rellançarà.

stats