MÚSICA
Cultura 05/03/2011

El documental sobre Will Johnson i Anímic s'estrena al Canal 33

El documental sobre la convivència entre el grup de Collbató Anímic i el músic texà Will Johnson per preparar el seu directe en comú al festival PopArb d'Arbúcies s'estrenarà el diumenge 13 de març a l''Sputnik' del Canal 33

Redacció
2 min
From Texas to Arbúcies

BarcelonaEl proper diumenge 13 de març tindrà lloc l’estrena televisiva del documental From Texas to Arbúcies. Es tracta del testimoni visual i sonor de la trobada entre el cantautor nord-americà Will Johnson i el conjunt de folk català Anímic. El documental (produït per Nanook Films i La Gran Evasió amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, el festival popArb i Houston Party Records) s'emetrà al canal 33 dins del programa Sputnik, després del seu pas pel darrer Beefeater In-Edit - Festival Internacional de Cine Documental Musical.

Un cowboy arribat de Texas irromp, guitarra en mà, a la bucòlica casa on conviuen els músics del grup de folk més mutant i imprevisible de Catalunya. El convidat és Will Johnson, carismàtic líder de Centro-matic i South San Gabriel. I els seus anfitrions, els Anímic, que li obren les portes de la seva vida i del local d’assaig durant un parell de setmanes. Junts preparen una gira per Espanya tramada des de l'arbucienc festival popArb.

La càmera del director Raúl Cuevas es converteix en el respectuós testimoni d’aquesta experiència que entrellaça música i vivències personals amb una harmonia i bellesa inusuals.

Raúl Cuevas és un realitzador forjat en la nova escola documental barcelonina. Ha estat reconegut per la seva mirada sobre el barri de Bellvitge (L'Hospitalet) en la trilogia que formen Las cosas de la vida son así y no le des más vueltas a la bicicleta (2004), Bell viatge (2005) i Cinc estrelles (2005), exhibits per Televisió de Catalunya i en festivals com Documenta Madrid, L’Alternativa, Huesca o MECAL Barcelona. Cuevas és també autor del curtmetratge documental Con Sandra (2010), seleccionat a festivals del Regne Unit, Alemanya i Turquia, i va participar en el film col·lectiu Entre el dictador i jo (2005), estrenat en més de 100 ciutats d’Espanya i Europa. Ha treballat al costat de realitzadors com Albert Solé, Mercedes Álvarez o Ricardo Íscar i és un prolífic realitzador de videoclips (Mazoni, Sanjosex, Espaldamaceta, El Chico Con La Espina En El Costado...).

stats