ÒPERA
Cultura 07/01/2011

Wim Wenders portarà a escena 'L'anell dels Nibelungs'

El realitzador alemany treballarà amb el director musical Kirill Petrenko per fer una nova posada en escena de la famosa òpera de Wagner al Festival de Bayreuth de 2013

Redacció
1 min

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } El realitzador alemany Wim Wenders i el director musical rus Kirill Petrenko seran els encarregats d'una nova posada en escena de L'anell dels Nibelungs en el Festival de Bayreuth de 2013, amb motiu del 200 aniversari del naixement del compositor Richard Wagner. El portaveu oficial del certamen, Robert Emmerich, va anunciar que "hi ha converses" amb els dos interessats, però que encara no s'ha subscrit un contracte en ferm.

Així mateix va comentar que com a escenògraf s'ha pensat en Péter Pabst, encara que tampoc s'ha tancat un tracte per a la nova posada en escena de la famosa òpera de Wagner, que es va estrenar en la seva versió completa a Bayreuth l'any 1876.

Per a Wenders, director de pel·lícules com París, Texas, El cielo sobre Berlín i Bona Vista Social Club, es tractaria del seu primer treball al món de l'òpera. "Qui conegui les seves pel·lícules sabrà que cuida un llenguatge d'imatges molt especial i que en els seus films la música té un gran paper", va dir Emmerich. També va subratllar que les germanes Katharina Wagner i Eva Wagner-Pasquier, directores del certamen operístic, són unes entusiastes de la musicalitat de les pel·lícules de Wenders.

stats