Música
Cultura 01/08/2011

Winehouse demana suport al govern britànic per combatre la drogoadicció juvenil

El pare de la cantant s'ha reunit amb els representants del Govern i el Parlament britànic. El centre Amy Winehouse de suport als joves que pateixen addicció "és important per a tot el país", ha dit

Efe
2 min

LondresEl pare de la cantant Amy Winehouse s'ha reunit amb els representants del Govern i el Parlament britànic, als quals ha sol·licitat més mitjans per tractar els problemes d'addicció dels joves. La família també ha demanat ajuda les autoritats per crear la fundació Amy Winehouse, dedicada a la rehabilitació del col·lectiu i en homenatge a la cantant, morta el 23 de juliol als 27 anys.

La trajectòria d'addicció de Winehouse amb l'alcohol i les drogues va ser intensa, malgrat que la cantant va provar de rehabilitar-se en nombroses ocasions. Els mitjans britànics sostenen que la mort la va causar una sobredosi, però les autoritats esperen els resultats de les proves toxicològiques per aclarir les causes de la mort.

"Em vull involucrar en coses que serien importants per a Amy", ha explicat el seu pare afegint que volia mantenir-se "ocupat", "per això crearem la fundació Amy Winehouse". "No és només important per a mi sinó per a tot el país", ha afegit com recull The Independent.

A la trobada amb el secretari d'Estat britànic, James Brokenshire, i el diputat Keith Vaz, el pare de Winehouse ha denunciat que l'únic centre de rehabilitació per joves va tancar l'any passat, malgrat que ha percebut "voluntat" del Govern per millorar les coses.

També ha assistit Sarah Graham, una antiga cocaïnòmana rehabilitada i experta en addiccions que Winehouse va conèixer el 2009. "No sabíem que tindria lloc (la mort de la cantant), però esperem que serveixi per demostrar a la gent que l'addicció és una cosa que pot matar les persones quan són molt joves i no s'ha d'esperar que sigui massa tard", ha explicat Graham. L'exdrogoaddicta també ha assenyalat que a nivell local hi ha tractaments antidroga i de desintoxicació, però que els joves no hi tenen accés per circumstàncies personals.

stats