EXPOSICIÓ
Cultura 06/03/2012

La polièdrica figura de Xavier Montsalvatge, al Palau Robert

L'exposició fa un recorregut per la vida del compositor català, commemorant els cent anys del seu naixement

Acn
1 min

BARCELONAS'inaugura al Palau Robert de Barcelona una exposició dedicada a Xavier Montsalvatge, un dels compositors catalans més rellevants del segle XX. La mostra, que aplega fotografies, manuscrits, cartes i articles, forma part dels actes organitzats amb motiu del centenari del naixement del músic.

El recorregut de la vida de Montsalvatge s'estructura en tres parts dins de la mostra. La primera, representada pel violí, simbolitza l'etapa d'aprenentatge i d'influències artístiques d'un ambient familiar intel·lectual, obert i receptiu, que li va permetre assimilar les influències culturals i artístiques de l'època. La butaca representa la segona part de la mostra. S'hi destaca la important tasca que va desenvolupar com a crític musical de concerts des de la butaca del Palau de la Música. Finalment, el piano és el tercer element. Aquesta part dóna a conèixer la feina i l'obra de Montsalvatge com a compositor d'un repertori molt ampli d'obres, sense oblidar l'òpera, el ballet i la música per a cinema.

"En definitiva, és una síntesi que intenta explicar en lletra petita moltes de les seves particularitats. A banda de profunditzar en la vida i l'obra de Montsalvatge, també se l'ubicarà en el context musical artístic i polític", ha resumit Jorge de Persia. L'exposició es podrà visitar del 7 de març al 10 de juny a la Sala 2 del Palau Robert.

stats