CULTURA
Cultura 07/03/2012

Mascarell continua defensant Xavier Solà tot i la sospita d'uns cobraments irregulars quan exercia d'advocat

El número dos de cultura es manté allunyat de l'esfera pública des que 'El País' ha publicat que hauria cobrat 193.000 euros irregulars de l'ACM i 50.000 d'una Fundació que dirigia

Acn
1 min
Xavier Solà, secretari general de Cultura

BARCELONAFerran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat, ha sortit al pas aquest dimecres de les acusacions que pesen sobre el número dos del seu Departament, Xavier Solà, assegurant que la feina que aquest ha dut a terme els últims catorze mesos a la Generalitat ha estat "absolutament correcta". Mascarell ha volgut separar aquesta tasca d'actuacions anteriors "com a advocat o en funció d'altres càrrecs que hagi tingut". Sobre les acusacions que pesen sobre Solà per cobraments presumptament irregulars d'una seva empresa a l'Associació Catalana de Municipis mentre ell n'era un dels membres directius, Mascarell ha repetit el que ja ha dit anteriorment: "Quan tingui la composició de lloc feta, ja expressaré la meva opinió".

El diari El País continua publicant informacions sobre Xavier Solà (en concret dos casos sospitosos, pel cobrament a l'ACM per uns catàlegs i per la gestió d'uns pisos a través d'una Fundació que dirigia) i sobre Josep Maria Matas, ambdós membres de CDC d'Osona que havien estat vinculats a l'Associació Catalana de Municipis. Les publicacions apunten a cobraments irregulars que empreses vinculades als dos càrrecs convergents haurien fet a l'ACM mentre eren responsables d'aquest organisme privat finançat amb les aportacions públiques que fan els ens locals i la Generalitat. Matas, fins fa pocs dies número dos de la Diputació de Barcelona, ha estat destituït del càrrec després d'aquestes informacions. Solà continua com a número dos de Cultura de la Generalitat, i Mascarell li manté ara com ara la confiança.

stats