MÚSICA
Cultura 16/08/2011

Yoko Ono torna a demanar la pau 42 anys després

La vídua de John Lenon recorda la campanya que va iniciar amb el seu amrit el 1969 i penja un documental a internet demanant "una oportunitat per a la pau"

Efe
1 min

MadridHan passat 42 anys des que Yoko Ono i John Lenon van iniciar una campanya pacifista des del llit d'un hotel de Montreal, al 1969, i la vídua de l'exbeatle ha decidit celebrar-ho penjant un documental sobre aquesta Bed peace (Pau de llit) a internet.

Amb la finalitat d'animar i inspirar els activistes d'avui, Ono va decidir el passat dissabte penjar un vídeo, de més d'una hora de durada, al web imaginepeace.com i a Youtube, acompanyat del següent missatge: "La guerra s'acaba si volem. Depèn de nosaltres i de ningú més. A John li hagués agradat dir-ho".

En principi la cantant havia previst retirar el documental 48 hores després de la seva publicació, però les peticions dels fans han aconseguit que el mantingui més temps. Ara el vídeo es podrà veure durant una setmana, fins a la mitjanit del 21 d'agost "perquè tothom tingui l'oportunitat de veure'l", ha comentat l'artista al web.

Bed Peace recull l'estada de la parella en un hotel de Montreal al maig del 1969 en què es van entrevistar, entre d'altres, amb el psicòleg i escriptor Timothy Francis Leary, amb els humoristes Tom Smothers i Dick Gregory i amb el dibuixant Al Capp.

stats