Publicitat
Publicitat

ÒPERA

Zhang Yimou i Plácido Domingo duran a Wembley seva versió de 'Turandot'

L'òpera del realitzador xinès s'estrenarà durant l'Olimpíada Cultural prèvia als Jocs de Londres

El realitzador de cinema i coreògraf xinès Zhang Yimou, que va dirigir les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs Olímpics de Pequín 2008, portarà al Londres preolímpic una versió de l'òpera de Puccini 'Turandot', en què també participarà el tenor espanyol Plácido Domingo, com a director musical.

L'òpera, ambientada a l'antiga Xina, es representarà el 23 de juny a l'estadi londinenc de Wembley, i també hi participaran 600 artistes xinesos i britànics, segons va explicar l'empresa Beijing Gehua, organitzadora de l'esdeveniment, a la capital xinesa.

La nova versió de 'Turandot' combinarà l'òpera tradicional amb avançats efectes de llum i so, i formarà part del programa cultural que la capital britànica ha organitzat en les setmanes prèvies als Jocs Olímpics. Zhang Yimou ja va portar aquesta òpera a un altre important recinte esportiu, l'Estadi del Niu de Pequín, l'any 2008, mesos després d'haver-hi organitzat les espectaculars cerimònies d'inauguració i de clausura dels Jocs Olímpics i Paralímpics.

La immortal òpera de Puccini, famosa sobretot per l'ària 'Nessun Dorma', va ser durant moltes dècades un tabú a la Xina, la que mostra la protagonista local com un ésser despietat, però en els últims anys s'ha representat sense problemes, a Pequín, encara que de vegades els directors artístics n'han modificat la història per donar una versió més positiva de la princesa Turandot.

Les

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT