Art
Cultura 13/09/2011

Una galeria alemanya recupera una pintura perduda de Banksy

L'obra del 2003 s'amagava sota una capa de pintura blanca i ara forma part d'una mostra que explora què s'amaga sota les obres dels artistes

Reuters
1 min
L''Every picture tells a lie' de Banksy s'exposa en una galeria de Berlín

BerlínUna galeria de Berlín ha recuperat la pintura Every picture tells a lie, feta per Banksy, l'autor de graffitis la identitat del qual continua sent un misteri. L'obra, que es va pintar el 2003 a la galeria Kunstraum Bethanien, va quedar amagada sota una capa de pintura i ara s'ha recuperat per al projecte What lies beneath, en què l'americà Brad Downey explora què s'amaga sota les pintures dels artistes.

"Desenterrar és el projecte de Downey, ell volia jugar amb l'obra", explica Stephan Bauer, director de Kunstraum Bethanien. Downey, que també havia participat a l'exposició del 2003 amb Banksy, volia recuperar-ne l'obra i va dirigir les tasques de restitució.

La peça de Banksy representa uns soldats alats que somriuen i carreguen armes; els sobrevolen les paraules Every picture tells a lie (Cada pintura narra una mentida). La galeria no té clar què passarà quan acabi l'exposició de Downey, però l'obra de Banksy podria tornar a hivernar sota una capa de pintura, si ningú l'adquireix. El seu valor tampoc és gaire clar, ja que com indica Bauer, "és una capa de pintura entre moltes altres".

stats