Cultura 22/08/2012

Una dona de 80 anys destrossa un Crist pintat en una església de Saragossa

L'anciana va intervenir en la pintura pel seu compte. L'Ajuntament de la localitat ha convocat un grup de restauradors i experts per intentar recuperar la pintura

Efe
1 min
L'abans i el després de l''Ecce Homo' de Borja / EFE

SaragossaEl Centro de Estudios Borjanos ha donat a conèixer la destrossa que una dona de 80 anys va fer en un eccehomo del segle XIX, al santuari de la Misericòrdia de Borja, a Saragossa, després que el "restaurés" sense permís. L'obra, un oli de l'artista Elías García Martínez, tenia un estat de conservació delicat perquè es tracta d'un oli aplicat directament sobre el mur de l'església, sense cap capa de preparació.

El regidor de Cultura de Borja, Juan María Ojeda, ha informat que la dona que ha portat a terme la intervenció és una dona molt gran "amb una vida difícil", amb un fill discapacitat de 60 anys al seu càrrec i que va entrar a l'església i va decidir intervenir en l'obra "pel seu compte". L'Ajuntament de la localitat ja s'ha posat en contacte amb un equip de restauradors per intentar recuperar l'obra la setmana que ve. Està previst que la dona que va intervenir en la pintura col·labori en tot moment explicant els materials que va utilitzar.

La família del pintor ha demanat fermesa a l'hora de reparar el dany provocat en l'obra, mentre que Ojeda ha assenyalat que és una situació delicada i el govern d'Aragó ha indicat que no té previst actuar, ja que es tracta d'una obra no catalogada i per tant l'executiu autonòmic no hi té competències.

stats