Cultura
Cultura 06/06/2011

Víctor Ullate deixa com a llegat una armilla, un rellotge i un anell

El ballarí diposita a la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes una herència per a que els seus besnéts el recordin com un "avi modern"

Efe
1 min
Victor Ullate diposita el seu llegat a la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes

MadridVíctor Ullate ha dipositat el seu llegat a la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes. Una armilla, un rellotge i un anell són elements que permetran identificar-lo com un avi modern quan els seus besnéts obrin la caixa d'aquí 150 anys.

El ballarí i coreògraf sempre havia tingut molt present els objectes que conservaria pels seus descendents i més que una "herència econòmica" ha volgut transmetre'ls "valors i respecte". "L'armilla representa el cos físic", el rellotge és "el temps i la ment" i l'anell del seu pare és "la part emocional", ha explicat Ullate. A la caixa número 1.560 també ha volgut introduir-hi una foto i una carta.

Ullate és un dels referents de la dansa espanyola actual. El 1987 va crear la seva companyia i fins el 1983 va dirigir el Ballet Nacional de Dansa. Va ser guardonat amb el Premi Nacional de Dansa (1989) i també ha rebut la Medalla d'Or de les Belles Arts (1996).

stats