Cultura 04/09/2012

Jonathan Sergison i Stephen Bates: "Els arquitectes actuen amb convicció per aconseguir una forma forta"

1 min
Habitatges socials a Finsbury Park, Londres.

Guanyadors d'un RIBA International Award 2012. Les seves obres es caracteritzen per una sensible aproximació al lloc, el potencial experimental dels materials, la construcció i el compromís amb els aspectes mediambientals, socials i econòmics de la sostenibilitat

En aquest racó dels afores de la població els arquitectes actuen amb convicció, tant a escala urbana com tipològica, per assolir una forma forta i crear amb intel·ligència un interior robust de riquesa volumètrica. Integren els seus interessos en l'ús dels materials amb un poder expressiu en la disciplina de l'estructura per fer un edifici que té tant dignitat com una promesa de funcionalitat.

Per a l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta, els arquitectes adopten la tipologia de coberta industrial per dirigir-se al context urbà, el programa d'educació i el potencial d'espai de la construcció emmarcada. La ubicació, amb caràcter de hinterland obert, necessita una forma forta que doni a l'edifici unes fronteres clares i una identitat de tipus objecte. La repetició de l'estructura emmarcada i reforçada dels portals i les columnes delicades crea una estructura oberta que ofereix l'oportunitat per a un pla de sales de diverses mides.

L'acostament als materials i la superfície reflecteix el caràcter robust de la tipologia triada i crea una atmosfera favorable a la creació d'un entorn d'aprenentatge, així fa la sensació de ser un estudi més que una classe. Els detalls són directes i additius i entre els materials trobem el maó d'argila, la placa d'aïllament, capes de policarbonat i metalls presents en l'estat primari. No obstant això, l'expressió de l'estructura en marc interior i exterior continua dominant en la composició.

stats