Cultura 28/02/2013

40 artistes es posen 'Contra Tàpies' amb una exposició a la fundació de l'artista

Els comissaris, Valentín Roma i Laurence Rassel, la directora de la Fundació Antoni Tàpies, posen l'obra de l'artista en diàleg i confrontació amb artistes del seu temps i joves autors

Ara
1 min
Obres de Gerhard Richter, Joseph Beuys i Antoni Tàpies a 'Contra Tàpies' / ACN

BarcelonaLa Fundació Antoni Tàpies obre noves portes en les lectures de l'obra de l'artista amb l'exposició 'Contra Tàpies', que obre les portes aquest divendres. Els comissaris, Valentín Roma i Laurence Rassel, la directora de la fundació han seleccionat 60 obres de 40 artistes, entre els quals hi ha Gerhard Richter, Joseph Beuys Dan Graham, Carlos Pazos, Marcel Duchamp, Gordon Matta-Clark o David Hockney, per posar-les en diàleg i confrontació amb l'univers de Tàpies. El ressò que el llegat de l'autor de 'Núvol i Cadira' té en artistes actuals es pot veure en sis peces de Vicente Vázquez i Usue Arrieta; Luis Guerra; Álvaro Perdices; Pep Agut i Isaías Griñolo han creat per a l'exposició. Els 15 relats en què està dividit el recorregut aborden algunes de les claus de l'obra de Tàpies com el cos, la religiositat o el compromís polític.

'Contra Tàpies' trenca per primera vegada amb l'aïllament i les mirades cronològiques que s'han dedicat a la seva trajectòria per extreure'n noves lectures. A més de les obres d'art, la mostra inclou una selecció de la seva correspondència amb artistes i intel·lectuals com Roland Penrose, Robert Motherwell.

Valentín Roma i Laurence Rassel s'han endinsat en les escletxes de l'obra de Tàpies i exposen tretze pintures que no semblen realitzades per l'artista, com si es tractés d'un escriptor amb diferents heterònims. 'Retrat de Maria Josefa Tàpies' o 'Quatre estudis' mostren el vessant més acadèmic de l'artista, 'Nocturn' i 'Parella i cavall' recorden, respectivament, el futurisme italià i els murals del mexicà David Alfaro Siqueiros.

stats