Cultura 03/03/2012

Els artistes de l'animació consideren l'Animac un referent i l'eina bàsica per al seu futur cinematogràfic

La tercera jornada de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya ha aplegat el públic més familiar

Acn
2 min
Un dels tallers d'animació amb plastilina o dibuix que es poden trobar a l'Animac / ACN

LleidaEl tercer dia de l'Animac ha servit als aficionats del món de l'animació per trobar-se amb autors i artistes a la Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya, en una jornada bàsicament familiar, amb projectes dedicats, sobretot, als més petits. La jornada ha començat amb un esmorzar amb una desena d'autors d'arreu del món que han explicat la seva experiència. Asseguren que el festival és ara mateix un referent al sud d'Europa després de la desaparició de les mostres d'animació de Còrdova i Madrid. Aquesta mostra els permet "sobreviure i donar-se a conèixer", asseguren. Després de l'esmorzar amb els aficionats del món de l'animació, alguns autors han explicat la importància que té l'Animac com a única plataforma a l'estat espanyol per a la difusió del cinema d'animació. L'animador Mario Torrecillas, creador del projecte Petits Dibuxixos Animats, ha definit l'Animac com "la creu roja del cinema d'animació". El seu projecte, rodat a diferents parts del món, s'ha presentat aquest dissabte. Sam, un dels productors espanyols d'animació present a la mostra, ha avisat de la duresa del treball dels animadors, que han de fer un gran esforç per tenir resultats. Segons Sam, l'Animac és "l'estandard de l'animació a Espanya" i per això "evolucionarà per reafirmar-se en la seva identitat i obrir-se encara més".

La convidada estrella d'aquesta edició és Suzie Tempelton, que aquest diumenge oferirà la 'master class' d'enguany, a la qual mostrarà les titelles que va crear per a la pel·lícula 'Pere i el llop'. Segons Tempelton, "la gent pensa que l'animació és per a nens, però sempre arriba un moment per als adults, quan descobreixen que és més potent del que es pensaven".

Fins aquest diumenge es projectaran a l'Animac fins a 128 produccions animades, a més de diversos tallers i activitats paral·leles que permetran als més interessats en aquest món aprofundir els seus coneixements. Aquest dissabte s'han projectat els curts 'El mejor regalo' (Espanya, 2009, 10'); 'Los niños de Batey' (República Dominicana, 2011, 10'); 'Un nuevo cuento chino' (Xina, 2010, 7'); 'Orán, la ciudad sucia y maravillosa' (Algèria, 2009, 6'), 'El trompetista de la torre (Cabezas que caen rodando)' (Polònia, 2010, 6'48'') i 'El Quemapapeleras' (Espanya, 2007, 5').

stats