CULTURA
Cultura 15/09/2012

Els artistes es manifesten davant del Ministeri de Cultura contra les retallades

Víctor Manuel, Ana Belén, Benito Zambrano i Pilar Bardem entre els que protesten en contra del govern per la pujada de l'IVA

Efe
1 min
La indústria musical 
 Mira al futur a Vic

MadridVíctor Manuel, Ana Belén, Benito Zambrano, Pilar Bardem i Álvaro de Lluna són alguns dels representants del món de l'espectacle que s'han concentrat avui davant de la porta del departament de Cultura de Madrid per protestar per les retallades pressupostaris del Govern espanyol al sector i la pujada de l'IVA.

"Tot és una catàstrofe", ha afirmat Bardem, que considera "necessària" la mobilització ciutadana així com un referèndum "per decidir si és possible que un partit que no ha complert ni un dels punts que portava en el seu programa electoral estigui governant a força de decrets ". Segons Víctor Manuel, quan les retallades afecten a la cultura "no es talla res, senzillament deixen de representar obres i de fer-se pel·lícules".

La concentració estava convocada per la Coordinadora de Treballadors de l'Espectacle, integrada per associacions d'actors, tècnics audiovisuals, guionistes, la federació d'artistes i els professionals del doblatge, que hi han anat amb la pancarta "Vaga general, ja ¡" i moltes samarretes verdes en defensa de l'educació pública.

En els discursos de tots els representants dels diferents col·lectius integrants de la plataforma convocant es feia referència a l'impacte negatiu de la pujada de l'IVA i es recordava que la cultura va generar entre els anys 2000 i 2009 més del 4 per cent del producte interior brut (PIB) d'Espanya.

stats