DANSA
Cultura 03/07/2012

El Ballet de David Campos, a la corda fluixa, celebra els seus 25 anys al Liceu

La companyia clàssica s'ha quedat sense la residència a Santa Coloma i demana el compromís de les administracions per fer una estructura estable

L.serra
1 min
'Giselle' de David Campos / JOSEP RODENAS

BarcelonaL'aniversari del Ballet de David Campos, una companyia de dansa clàssica que des el 2004 tenia seu a Santa Coloma, té un regust agredolç. D'una banda, celebraran els èxits fruit del seu esforç amb una gala el divendres 6 de juliol al Liceu on interpretaran la versió modernitzada i tecnològica de de 'Giselle' i comptaran amb l'actuació d'Aleix Martínez, un dels seus alumnes avantatjats que actualment treballa al ballet d'Hamburg. De l'altra, denuncien l'oblit de les administracions després d'un quart de segle de trajectòria.

L'Ajuntament de Santa Coloma s'ha desvinculat del ballet i la Generalitat ha congelat tots els ajuts –asseguren que en 15 només en van rebre un any, el 2011–. I tot i que l'escola que tenen funciona bé, la companyia –amb 10 persones fixes i 25 quan estan de gira– no pot sostenir-se sense el suport que tenen les altres companyies de dansa europees.

"Estem a l'aire. Fa 25 anys que anem buscant recursos d'on sigui i sempre ens hem sentit sols", deia el director de la companyia, al costat d'Irene Sabas. "Defensem una estructura estable, perquè els ballarins també necessiten un sou i perquè apostem per la singularitat de les produccions. Nosaltres som creadors, jo necessito els ballarins per inspirar-me".

Davant de l'oferta del Ballet de Barcelona que ha creat recentment Ángel Corella, David Campos defensa que "per fii podré competir amb algú, i no estaré tot sol". De tota manera, lamenta que Corella s'autoanomeni com a "única" companyia de clàssica d'Espanya, que hagi aconseguit tenir una escola-residència a Figueres i que, després d'amenaçar amb un ERE, les administracions li donin ajuts. Campos, però, sí que defensa que no hi hagi "cafè per a tothom" sinó que l'administració faci apostes i no escanyi a tots els creadors.

stats