Cultura 15/09/2011

Els membres del Catarres que van cantar a 'Hotel La Paz' asseguren que criticaven els nacionalismes radicals

Jan Riera explica que el grup està dissolt i que "mai cantaria en un grup que anés en contra del nacionalisme català"

Redacció
2 min
Website d'Hotel La Paz

BarcelonaEl cantant dels Catarres, Jan Riera, ha explicat que el grup Hotel La Paz, del qual en va formar part, ja no existeix. Riera ha fet aquest matís a l'Ara.cat després de conèixer-se que aquest conjunt havia publicat un tema titulat 'Nazionalismo', amb Z, tal i com havia destapat via Twitter el periodista de la revista Enderrock, Roger Palà.

Tot i que a les xarxes socials el grup presenta el disc com una estrena del dia 1 de setembre, Riera ha especificat que ara han editat un disc com a recopilatori de tot el que havien cantat. Explica que 'Nazionalismo' és una cançó que van cantar fa 5 o 6 anys i que la idea era criticar "els nacionalismes en general, però sobretot l'espanyol perquè en aquella època era quan carregaven molt contra l'Estatut". El cantant dels Catarres afirma que "jo no hagués tocat mai en un grup que cantés en contra del nacionalisme català perquè sóc el primer en defensar la meva cultura i la meva llengua".

El cantant precisa que el missatge de la lletra volia explicar "que les persones estan per sobre de les ideologies" i que, precisament, criticaven "els nacionalismes radicals". Tot i això, en la lletra d'aquest cançó s'adverteix que el nacionalisme és un “discurs que crea més feixisme” i demana que les persones “s'oblidin de conflictes que promouen assassins” i que “no ensenyin als nens a viure amb el terrorisme”. Ni ell ni Èric Vergés, l'altre membre dels Catarres que també formava part d'Hotel La Paz, van participar en escriure aquest tema, assegura.

Malgrat tenir més de cinc anys i ser d'un grup ja dissolt, el tema ha aparegut ara, justament després de triomfar amb el seu grup Els Catarres gràcies a la cançó 'Jennifer', un tema en què un català de socarrel s'enamora d'una “Choni de Castefa”. Precisament, el tema torna a estar de moda després que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, se'n referís fa uns dies durant la conferència de la Diada que va pronunciar a Igualada.

stats