CULTURA
Cultura 30/04/2012

El Celler de Can Roca es podria convertir aquesta nit en el millor restaurant del món

La prestigiosa 'Restaurant Magazine' celebra a Londres la desena edició dels premis a la cuina internacional

Acn
2 min
Joan Roca celebra que El Celler manté les tres estrelles Michelin, com Carme Ruscalleda.

LondresLa cuina catalana es podria tornar a convertir avui en la millor del planeta si El Celler de Can Roca obté el primer guardó en els premis als 50 millors restaurants del món, que es lliuren aquesta nit a Londres.

El principal rival a batre pels gironins és el restaurant danès Noma, guanyador de les dues darreres edicions, mentre que una de les sorpreses d'aquest any podria ser l'establiment Alinea, a Chicago, dirigit per Grant Achatz, també deixeble de Ferran Adrià, i actualment en sisena posició.

La publicació 'Restaurant Magazine' elabora cada any des de fa una dècada la llista dels que molts consideren els Oscars de la cuina. La classificació va ser liderada durant cinc anys per El Bulli. El Celler de Can Roca, propietat dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, va quedar en segona posició en l'edició del 2011, i durant aquest any ha rebut grans elogis per part de la crítica gastronòmica internacional, per la qual cosa és considerat un dels favorits. De fet, l'Acadèmia Internacional de la Gastronomia ha concedit recentment a Joan Roca el Grand Prix de l'Art de la Cuisine, l'equivalent al Nobel de la gastronomia. Els Roca també viuen un any molt dolç arran de l'obertura, al centre de Girona, de la gelateria 'Rocambolesc'.

L'editor de la revista 'Restaurant Magazine', William Drew, va assegurar fa unes quantes setmanes en una entrevista a l'ACN que enguany "serà molt emocionant per al Celler de Can Roca", i que no hi ha "cap raó" que pugui impedir que els xefs catalans i d'altres llocs de l'Estat continuïn "sent una força molt destacada a la llista d'aquest any".

De fet, la cuina catalana i basca tenen una posició destacada en el 'top ten' de la llista. A més del segon lloc, ocupat per El Celler de Can Roca, Mugaritz és tercer i Arzak, vuitè. En la competició també apunten fort deixebles de Ferran Adrià, com l'actual campió, el danès Noma; el restaurant Osteria Francescana, de l'italià Massimo Bottura, o l'Alinea, de Grant Achatz.

La cerimònia d'entrega dels premis d'aquesta nit comptarà, també, amb la presència del cuiner Ferran Adrià, que el 2010 va ser nomenat Xef de la Dècada per 'Restaurant Magazine'. Segons va explicar William Drew a l'ACN, la festa de la gastronomia per excel·lència serà, enguany, "una ocasió fantàstica".

La nit també serà una oportunitat per donar els únics premis que ja es coneixen. La basca Elena Arzak rebrà el guardó a la Millor Xef del Món per la tasca que desenvolupa al restaurant familiar d'Euskadi. Per la seva banda, l'americà Thomas Keller serà reconegut per la seva trajectòria davant dels fogons.

stats