MÚSICA
Cultura 18/11/2011

El cicle de concerts 'Lucero nuestro' vol recollir el testimoni de Victòria dels Àngels

El cicle, que vol continuar la tasca de la soprano catalana de difondre el cançoner espanyol i català, està comissariat per la mezzosoprano canària Nancy Fabiola Herrera, protagonista del primer concert, dissabte a Sant Cugat

Ara
2 min
Nancy Fabiola Herrera / Fidelio Artist/Outumuro

BarcelonaLa Fundació Victòria dels Àngels presenta el cicle de concerts "Lucero nuestro", que portarà intèrprets de lírica com Nancy Fabiola Herrera, Erwin Schrott, Celso Albelo, Ofelia Sala i Yolanda Auyanet a diferents teatres d'Espanya per recaptar fons per a la fundació que porta el nom de la llegendària soprano catalana. El cicle està nombrat en honor al fill amb síndrome de Down de Victòria dels Àngels, a qui ella anomenava "Lucero mío".

La direcció artística del cicle va a càrrec de Nancy Fabiola Herrera, que vol aprofundir en la cançó de concert, el gènere que tant va cultivar Victòria dels Àngels. La mezzo canària vol continuar la tasca de divulgació internacional del cançoner espanyol i català que va fer Victòria dels Àngels, que va donar a conèixer al món sencer les obres d’autors com Montsalvatge, Toldrà, Mompou, Granados, Rodrigo o Turina, entre molts d'altres.

Seguint també les passes de Teresa Berganza i Montserrat Caballé, la mezzo canària vol contribuir a difondre l'obra de compositors espanyols i catalans contemporanis que aposten pel gènere de la cançó, com Antón García Abril, Miquel Ortega o Ricardo Llorca.

El cicle arrenca el 20 de novembre amb un recital en el Teatre-Auditori de Sant Cugat a càrrec de la mateixa Nancy Fabiola Herrera, una de les cantants espanyoles de més projecció internacional, que actuarà acompanyada del pianista nord-americà Mac McClure, director del Conservatori de Colòmbia. El programa inclou obres d’autors espanyols i catalans d’ahir i d’avui.

El cicle "Lucero mío" inclourà la participació d’intèrprets com el baríton uruguaià Erwin Schrott, el tenor de Tenerife Celso Albelo, la soprano valenciana Ofelia Sala i la soprano de Gran Canària Yolanda Auyanet, que actuaran en teatres com el de la Zarzuela de Madrid o el Teatro Pérez Galdós de Las Palmas de Gran Canaria.

Tots els concerts seran a benefici de la Fundació Victòria dels Àngels.

stats