Cinema
Cultura 10/09/2011

El cineasta rus sokurov guanya el Lleó d'Or a Venècia

El film 'Faust', dirigida pel rus Alexander Sokurov, ha guanyat el Lleó d'Or a la millor pel·lícula del 68 Festival de Cinema de Venècia. L'actor irlandès nascut a Alemanya Michael Fassbender s'ha endut la Copa Volpi a la Millor Interpretació Masculina

Efe
2 min

Venècia p { margin-bottom: 0.21cm; } Sokurov, director de pel·lícules com L'arca russa i considerat un dels millors cineastes russos contemporanis, ha estat reconegut amb el màxim premi de la Mostra per la unanimitat del jurat, presidit pel cineasta nord-americà Darren Aronofsky. Sokurov, que ha fet una lectura molt personal del Faust de Goethe, es va mostrar molt emocionat en recollir el Lleó d'Or.

"Per a una cosa així he hagut de recórrer un camí molt llarg. La meva alegria és enorme, veritablement enorme", va comentar el cineasta rus al recollir. "Estic content de viure en el cinema i de viure a Europa", va afegir Sokurov, que va agrair la col·laboració del seu equip i de les fundacions que han contribuït a finançar-la, ja que "de vegades fer un cinema de profunditat, d'autor, sense el seu suport és cada vegada més una cosa" molt difícil ".

El Lleó de Plata a la Millor Direcció, per la denúncia d'una condició humana davant l'esclavitud, va ser per a Cai Shangjun, director del film de la Xina i Hong Kong Ren Shan Ren Hai.

El Premi Especial del Jurat va anar a parar a la italofrancesa Terraferma, de Emanuele Crialese, i la Copa Volpi a la Millor Interpretació Masculina pel seu paper "extraordinari i valent", segons el jurat, va ser per a Michael Fassbender pel film britànic Shame, de Steve McQueen."Mil gràcies, és molt bonic. Quan es corren riscos i veus que hi ha resposta és alguna cosa rellevant. Gràcies a Steve McQueen, és el meu heroi", va comentar Fassbender en pujar a recollir el seu premi.

"És un privilegi ser aquí, en aquest Festival de gran història, en companyia de grans actors i actrius. Vull dir que Gary Oldman ha estat el meu heroi des que tenia catorze anys. Em sento molt honrat i privilegiat", ha afegit.

La Copa Volpi a la Millor Interpretació Femenina va ser per Deannie Yip pel seu paper a la pel·lícula de la Xina i Hong Kong Tao Jie (A Simple Life), d'Ann Hui, mentre que el premi Marcello Mastroianni al Actor Emergent va ser per a Shota Sometani i Fumi Nikaidô, del film japonès Himizu, de Sion Sono.

L'Osella al Millor Guió va ser concedida al film grec Alpis, de Yorgos Lanthimos, mentre que l'Osella a la Millor Contribució Tècnica va ser per a Robbie Ryan pel seu treball en la fotografia en el film britànic Wuthering heights, d'Andrea Arnold.

El premi Luigi de Laurentiis, també conegut com Lleó del Futur que reconeix a la millor opera prima, va ser per al film italià Là-bas, del cineasta Guido Lombardi, que participava dins de la secció paral·lela Setmana Internacional de la Crítica.

stats