Cinema
Cultura 02/07/2011

El cinema d'Isabel Coixet inspira una òpera

El Festival d'òpera de Munic estrena una versió lírica de 'La vida secreta de les paraules', composta per Miroslaw Srnka.

Redacció
1 min
'La vida secreta de les paraules'

BarcelonaSegons informa El país, la pel·lícula de la directora catalana Isabel Coixet La vida secreta de les paraules, de 2005, amb Sarah Polley i Tim Robbins, ha inspirat Make no noise, una òpera que avui s'estrena al Festival d'òpera de Munic. El compositor de l'obra és Miroslaw Srnka, un autor txec que ja havia adaptat Mi vida sin mí, el film de Coixet de 2003, com a peça per a soprano i conjunt de càmera.

"Fa quatre anys que Srnka em va proposar convertir la pel·lícula en òpera", explica la directora, que encara no ha vist l'obra, però té molta curiositat per veure-la. "Sé que el compositor ha conservat el decorat de la plataforma petrolífera on succeeïx la història i que els personatges són els mateixos de la meva pel·lícula".

En paral·lel a l'estrena de l'òpera, el Filmmuseum de Munic projecta una retrospectiva dedicada a la cineasta que conclou el diumenge 3 de juliol amb la projecció de La vida secreta de les paraules i un debat posterior amb Coixet i Srnka.

stats