Cinema
Cultura 19/08/2012

El cinema espanyol: crònica d'una mort anunciada?

El setmanari francès 'Le Film Français' es pregunta a la portada de l'últim número si la pujada de l'IVA pot acabar amb la indústria cinematogràfica a Espanya

Ara
1 min
Portada de 'Le Film Français'

BarcelonaLa imatge no pot ser més explícita: el cinema espanyol en un dipòsit de cadàvers. L'últim número del setmanari francès 'Le Film Français' dedica la portada a la situació actual del cinema espanyol i considera que, després de les retallades pressupostàries, l'augment de l'IVA pot significar un cop mortal per a la indústria cinematogràfica de l'Estat. L'opinió de la revista francesa coincideix amb les previsions d'un sector afectat per una crisi estructural. La pujada de l'IVA, que passarà del 8 al 21% a partir del setembre, se suma a unes retallades del 40% dels ajuts a la producció.

'Le Film Francès' és una publicació dirigida als professionals de l'àmbit audiovisual. L'edició en paper del 17 d'agost, a més del reportatge sobre el cinema espanyol, inclou una entrevista amb Howard Gordon (productor de la sèrie de televisió 'Homeland') i articles sobre el Festival de Locarno i sobre les produccions nord-americanes de l'estiu.

stats