Cinema
Cultura 11/07/2012

Una xarxa ciutadana recupera el cinema en versió original a Palma

Els Renoir Palma reobren el divendres 13 de juliol com a CineCiutat i seran gestionats per una entitat sense ànim de lucre d'un miler de socis

Ara
1 min
Michael Shannon interpreta a Take shelter un home torturat per unes visions que fan presagiar un apocalipsi imminent.

BarcelonaEls cinemes Renoir Palma, que van tancar el passat 8 de maig, tornaran a l'activitat el pròxim divendres 13 de juliol. La reobertura ha estat fruït de l'acció d'una iniciativa ciutadana, Xarxa de Cinema, que davant el tancament dels únics cinemes en versió original de l'illa es va proposar reobrir-los i gestionar-los des de la mateixa plataforma popular.

La iniciativa va comptar amb la complicitat d'Alta Films, els anteriors propietaris dels cinemes, que van cedir els projectors i l'equip d'aire condicionat al nou equip de gestió. Després de dos mesos de tràmits burocràtics, els cinemes tornen a obrir aquest divendres les set sales amb títols com 'Martha Marcy May Marlene', 'Tenemos que hablar de Kevin', 'Still Walking', 'Arrugas' i 'Take Shelter'.

Una de les sales de CineCiutat projectarà únicament clàssics, i serà d'entrada gratuïta per a tots els socis de Xarxa de Cinema, una entitat sense ànim de lucre. La plataforma anima la ciutadania a sumar-se a la iniciativa i col·laborar a través de la pàgina 'www.xarxacinema.org'.

stats