L'ÈXIT DE LA CINEMATOGRAFIA CATALANA
Cultura 08/04/2011

Un cicle en nou ciutats celebra la ratxa triomfal del cinema català

El cinema català se'n va de gira. Catalunya Cinema projectarà de l'11 al 16 d'abril deu films de la recent i reeixida collita cinematogràfica en diferents ciutats. Són els últims fasts d'un any irrepetible.

Xavi Serra
1 min

Barcelona."La cirereta que faltava d'un any excepcional". Així va definir Joel Joan, president de l'Acadèmia de Cinema, la iniciativa promoguda per l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) que ahir es presentava en societat en una atapeïda sala d'actes del Palau Marc. En un ambient presidit per l'eufòria dels resultats econòmics i artístics del cinema català durant el 2010, en presència de representants de tots els estaments del cinema català, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va explicar: "El cicle pretén acompanyar l'èxit del nostre cinema per donar-li la màxima visibilitat, potenciar la marca i ampliar el seu públic". Per part seva, Fèlix Riera, director de l'ICIC, va destacar: "És la primera vegada que sento que som una cinematografia de veritat, amb tots els ets i uts".

Els films que formaran part del cicle es divideixen en dos grups: cinc produccions catalanes premiades a festivals internacionals de classe A ( Aita , Elisa K , Pa negre, La mosquitera, i Bicicleta, cullera, poma ) i cinc films catalans amb èxit a les taquilles ( Herois , Coneixeràs l'home dels teus somnis , Buried , Viatge màgic a l'Àfrica i Bruc ). Catalunya Cinema portarà aquests títols a nou ciutats de la geografia catalana: Barcelona, Reus, Tarragona, Figueres, Girona, la Seu d'Urgell, Tàrrega, Tortosa (Roquetes) i Vic. El cicle acabarà amb una taula rodona a la Filmoteca de Catalunya amb directors de les pel·lícules escollides: Pau Freixas, Jordi Cadena, Judith Colell, Daniel Benmayor, Jordi Llompart, José M. de Orbe i Agustí Vila.

stats