Cultura 06/06/2012

Els amos del claustre de Palamós afirmen ara que dubten de la seva autenticitat

L'empresa propietària fa públic un comunicat on s'afirma que mai ha ocultat la informació sobre l'origen del claustre i que ha ofert al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya la possibilitat d'iniciar un nou estudi

Ara
1 min

BarcelonaHans Engelhorn sempre ha posat en dubte l'autenticitat del claustre romànic que té al jardí de la seva mansió a Palamós, segons afirma una comunicat difós aquest dimecres al vespre.

El conjunt arquitectònic que forma el claustre de la finca Mas del Vent de Palamós va ser adquirit per Hans Engelhorn en favor d'Explotaciones Agrícolas y Forestales Brugarol SA mitjançant contracte de compravenda amb data de 23 de juliol de 1958. Es trobava desmuntat en un magatzem de Madrid quan es va comprar.

Aquest mateix comunicat afirma que la propietat mai ha ocultat la informació sobre l'origen del claustre, que es troba a disposició pública a l'Arxiu Municipal de Palamós, i Explotaciones Agrícolas y Forestales Brugarol SA ha ofert al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya la possibilitat d'iniciar un nou estudi que permeti analitzar i investigar la procedència i el valor històric del claustre.

stats