TEATRE
Cultura 26/06/2011

‘El mal menor’, de la companyia Los Corderos.sc, guanya el premi Unnim de Teatre

El jurat ha concedit una menció a l’espectacle 'Flirt' de Guillem Albà & Always Drinking. 'Operetta' de la companyia Cor de Teatre s’ha endut el Premi del Públic

Redacció
1 min
Mal menor, de la companyia Los Corderos.sc

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L’Obra Social Unnim ha fet públic el guanyador del premi Unnim de Teatre, el més ben dotat de Catalunya amb 10.000 euros. El jurat format per l’actriu Sílvia Bel, el director teatral Josep Maria Mestres i el periodista Toni Puntí ha escollit El mal menor, de la companyia Los Corderos.sc, pel “risc i el compromís d’una proposta que explora diferents llenguatges i aborda qüestions d’extrema contemporaneïtat”. Aquest espectacle, creat i interpretat per David Climent, Nacho Vera i Pablo Molinero, desafia l’espectador per plantejar-li una reflexió sobre el poder i com s’exerceix per satisfer els desitjos individuals.

Durant la gala també s'ha distingit Flirt, de la companyia Guillem Albà & Always Drinking, amb una menció especial del jurat, que ha valorat la seva “capacitat de connectar amb el públic” a partir del diàleg entre els músics i els actors. Una altra obra amb protagonisme musical, Operetta, s'ha endut el Premi del Públic, dotat, igual que el de la menció del jurat, amb 3.000 euros. En aquest cas, els 26 cantants-actors que formen Cor de Teatre pugen a l’escenari per reinterpretar clàssics de l’òpera només amb la veu.

p { margin-bottom: 0.21cm; } El rap de Lady M., de Projecte Vaca, Associació de creadores escèniques i La marca preferida de las hermanas Clausman, de la companyia Tantarantana, han estat les companyies finalistes que han rebut 900 euros cada una.

En el transcurs de la gala, l’Obra Social Unnim ha lliurat a l’Associació d’Acollida el Tupí, que gestiona un menjador social a la ciutat de Vic, 3.000 euros en concepte d’un euro per espectador que ha assistit a les representacions del Premi Unnim de Teatre.

stats