MÚSICA
Cultura 18/11/2011

El compositor català Josep Soler rep el Premi SGAE de la Música Iberoamericana Tomás Luis de Victoria

Durant l’acte, el Trio Soler ha estrenat la peça 'Liebeslied', del compositor guardonat

Ara
1 min
Josep Soler rep el Premi SGAE de la Música Iberoamericana Tomás Luis de Victoria

BarcelonaEl compositor Josep Soler (Vilafranca del Penedès, 1935) ha estat guardonat amb l’XI Premi SGAE de la Música Iberoamericana Tomás Luis de Victoria, el major reconeixement per a compositors vius en l’àmbit hispanoamericà, dotat amb 60.000 euros. El músic català ha estat l’escollit entre un total de 60 compositors finalistes, provinents de 16 països iberoamericans.

Durant l'acte, el Trio Soler ha interpretat Liebeslied, una estrena mundial del compositor. És el primer cop que l’acte de lliurament d’aquest guardó se celebra a Catalunya.

Albert Bardolet, director de Música del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha assenyalat l’encert d’haver donat el nom de Tomás Luis de Victoria a aquest premi pel fet de ser aquest un músic poc valorat i reconegut. L’herència del passat enllaça amb el segell actual. Ramon Muntaner, director de la Societat d’Autors i Editors a la Zona Mediterrània, ha felicitat Soler “pel seu rigor, la seva coherència, sempre al marge de modes, comoditats o polítiques musicals, les seves reflexions, segurament algunes punyents i incòmodes per a molts, sobre un art cada cop més abocat a una banalització on només compta la quantitat”.

José María Segovia, secretari general de la Fundació Autor, ha dit de Josep Soler que “és un esperit inquiet que explora camins nous”. El musicòleg Ángel Medina ha remarcat l’extensa amplitud del catàleg del compositor, més de 400 obres, i ha afegit que en la seva obra “donar valor a la història no significa desentendre’s del present”.

stats