MÚSICA
Cultura 16/06/2011

Els concerts imprescindibles del Sónar 2011

Arrenca la 18a edició del Festival de Música Avançada i Art Multimèdia, que se celebrarà fins dissabte, amb l'apèndix del festival infantil Sónar Kids diumenge. 125 artistes vinguts de 22 països i dels cinc continents passaran pel CCCB i el Macba de dia, i per la Fira Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat de nit. Aquests són 10 que no us podeu perdre.

Marta Salicrú
2 min
Sónar

BarcelonaArrenca la 18a edició del Sónar, el Festival de Música Avançada i Art Multimèdia, que se celebrarà fins dissabte –amb l'apèndix del festival infantil Sónar Kids diumenge– entre el CCCB i el Macba de dia i la Fira Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat de nit.

A banda del concert inaugural amb repertori de Steve Reich de dijous a la nit a L'Auditori, amb el grup instrumental bcn216, conjunt de música contemporània resident a L'Auditori, i el cor londinenc Synergy Vocals, col·laborador habitual de Reich, que interpretaran les obres del compositor minimalista nord-americà Sextet i Music for 18 Musicians, el Sónar 2011 presenta, entre els 125 artistes vinguts de 22 països i dels cinc continents, alguns noms imprescindibles. Aquests en són 10 dels més inqüestionables:

Four Tet

Divendres 17. Sónar de Dia

A cavall entre l’electrònica detallista de dormitori i la de la pista de ball, el directe del britànic Kieran Hebden és el plat fort del Sónar de Dia.

Katy B

Divendres 17.

Sónar de Dia i Sónar de Nit

Li diuen la reina del dubstep, però la jove britànica ha irromput a les llistes de vendes del seu país amb una desacomplexada col·lecció de temes ballables que alternen el house, el R&B i el pop. Regnarà al Sónar.

The Human League

Divendres 17. Sónar de Nit

El trio de Sheffield, pioners del pop amb sintetitzadors, repassaran el seu ampli catàleg d’èxits i presentaran nou àlbum, Credo (2011), amb un xou espectacular i amb classe.

Cut Copy

Divendres 17. Sónar de Nit

El quartet synthpop australià presenta Zonoscope (2011), una nova col·lecció que mescla himnes per a la pista de ball i indie pop.

M.I.A.

Divendres 17. Sónar de Nit

La diva de l’underground londinenc ja va presentar a Barcelona Maya (2010), una altra mostra de la seva capacitat per mesclar electrònica, hip-hop, pop i world music. Però ara torna per estrenar espectacle, amb nous visuals i ballarins.

Aphex Twin

Divendres 17. Sónar de Nit

Un dels noms clau de l’electrònica de ball defensarà els seus clàssics amb un muntatge espectacular, amb làsers i termografies del públic.

Janelle Monáe

Dissabte 18. Sónar de Nit

Va deixar amb la boca oberta tots els que van ser al seu debut a Barcelona al febrer. És la diva de la música negra més eclèctica i el seu xou explosiu inclou estranyes performances.

Chris Cunningham

Dissabte 18. Sónar de Nit

L’artista audiovisual britànic és un nom clau en el món del videoclip, amb obres mestres per a Aphex Twin i Björk. El xou al Sónar serà el quart de la nova gira.

Magnetic Man

Dissabte 18. Sónar de Nit

Tres productors essencials de l’escena dubstep que han aconseguit acostar aquest estil amb denominació d’origen britànica encara relativament nou al gran públic.

Alva Noto & Ryuchi Sakamoto

Diumenge 19. Teatre Grec

L’electrònica de l’alemany Alva Noto abraça el piano del compositor japonès Ryuichi Sakamoto en un concert que serveix de pont entre el Sónar i el festival Grec. Defensen l’àlbum en comú Summvs (2011).

stats