Cultura 11/02/2011

Isona Passola: "Estem convençuts que 'Pa Negre' guanyarà força Goyas"

La productora executiva i el distribuïdor de la pel·lícula es lamenten que "la pirateria és una vegonya, al final no podrem seguir fent les mateixes pel·lícules o n'haurem de fer de més petites"

Jordi Nicolás Soler
2 min
panegre

BarcelonaTant la productora executiva de la pel·lícula, Isona Passola, com el president de la distribuïdora Cameo, Juan Carlos Tous, estan convençuts que Pa Negre guanyarà més d'un Goya en la gala de diumenge. Així ho han manifestat en una entrevista a RAC1. De motius no els en falten, ja que el film opta a 14 estatuetes, tot i que Passola té les seves preferències: "Sobretot, m'agradaria que guanyés la direcció de l'Agustí Villaronga, ja és hora que es reconegui la seva feina". Tous, en canvi, no ha manifestat cap predilecció, però ambdós s'han mostrar d'acord que Buried també és una bona candidata a recollir força premis que, segons Passola, "serveixen per donar embranzida a les pel·lícules".

Pa Negre, rodada en català amb actors catalans, ha costat "uns 4 milions d'euros i dos anys i mig de feina", segons la productora. "Fins ara hem recaptat 1.150.000 euros, que no està malament". Però el tema central de la conversa ha girat al voltant de la pirateria i i de la nova llei Sinde: "La pirateria és una vegonya, al final no podrem seguir fent les mateixes pel·lícules o n'haurem de fer de més petites", s'ha lamentat Passola. "Que paguin un preu mínim, però que paguin perquè puguem seguir treballant", ha demanat. El president de Cameo, en canvi, ha assegurat que veu en la comercialització per internet una sortida per a les pel·lícules: "Serà el primer títol que es podrà comercialitzar per internet" i ha agraït a l'anomenada llei Sinde que "ara, si més no, nosaltres podrem distribuir la pel·lícula durant uns mesos, abans que ho faci la televisió que en té els drets". "Avui es fa més cinema que mai, però a causa de la pirateria els guanys no reverteixen en els qui les hem fet per poder seguir fent més pel·lícules com aquestes", ha dit el distribuïdor, interpel·lant directament els usuaris de la xarxa. La pel·lícula estarà disponible en lloguer en DVD una setmana després de la cerimònia, "per donar un darrer impuls a la pel·lícula a les sales de cinema".

stats