Art
Cultura 12/07/2012

Qui té l'últim 'crit' de Munch?

La famosa pintura, l'única que queda en mans privades, la va comprar en una subhasta a Sotheby's el multimilionari nord-americà de la premsa i les finances Leon Black

Ara / Efe
1 min
'El crit' de Munch a Sotheby's

BarcelonaSotheby's de Nova York va subhastar el 2 de maig una de les versions d''El crit' d'Edvard Munch –l'única en mans privades que quedava– però ningú va saber qui se l'emportava cap a casa. El comprador misteriós havia pagat l'estratosfèrica xifra de 91 milions d'euros, convertint-se així en l'obra més cara mai venuda en una subhasta. El preu de venda superava al mateix Pablo Picasso, amb els 87 milions pels quals es va vendre 'Nu, fulles verdes i bust'. La compra, però, es feia anònimament, per telèfon.

El 'Wall Street Journal' ha indagat i ha descobert la identitat del comprador: 'El crit' de Munch és en mans del magnat dels Estats Units de la premsa i de les finances Leon Black. El diari enumera diverses persones properes al multimilionari i important col·leccionista d'art, que haurien confirmat la compra. Black, de 61 anys, és membre del consell del MoMA de Nova York i té una gran col·lecció de grans mestres clàssics i impressionistes.

Edvard Munch (1863-1944) va pintar quatre versions de l'obra i aquesta és l'única en mans privades. Dues altres versions són conegudes per haver estat robades en els últims vint anys i posteriorment recuperades i exposades en museus noruecs.

Notícia de portada

Just la portada d'aquest dijous 12 de juliol del diari ARA ha portat una de les versions de l'obra de Munch per mostrar l'angoixa per les retallades del govern espanyol i que l'obra transmet tan bé.

stats