Cultura
Cultura 23/07/2012

La cultura en viu perd un 20% d'espectadors el 2011, segons l'Anuari de la SGAE

El teatre i els concerts, els més perjudicats per la crisi. La música enregistrada segueix en caiguda lliure i perd un 40% de les vendes. El cinema resisteix en espectadors i fins i tot augmenta la recaptació un 2 per cent

Efe
1 min

MadridLes arts escèniques, la música i el sector audiovisual van confirmar durant l'any passat la seva tendència de decreixement tant en nombre d'espectadors com de representacions i ingressos de taquilla, una situació que es pot agreujar el 2012 per l'aplicació del 21 per cent de l'IVA. Així ho ha indicat avui el president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Antón Reixa, durant la presentació de l'Anuari SGAE 2012, una radiografia dels hàbits culturals dels espanyols.

Les arts escèniques han patit des del 2008 (any en què van arribar al seu màxim creixement) un descens del 18,7 per cent en el nombre de representacions, mentre que els espectadors han caigut un 24,3 per cent i la recaptació en un 13,24 per cent.

La música popular en viu ha vist reduïda també la seva taxa d'espectadors en un 23,2 per cent, el nombre de concerts en un 12,2 per cent i un 11,3 per cent la recaptació, mentre que la música gravada ha experimentat un descens de més del 41 per cent en les seves vendes.

El cinema pateix una "caiguda suau però permanent", de manera que des del 2008 els espectadors han caigut un 9 per cent, però la recaptació en taquilla ha experimentat fins i tot un augment del 2,2 per cent pel preu més alt de les entrades.

stats