Dansa
Cultura 08/07/2012

La dansa contemporània s'endinsa en l'arrossar

En el festival Deltebre Dansa, 150 ballarins han participat en una nova 'performance' improvisada en un arrossar de Riumar

Acn
1 min
'Performance' en un arrossar a Ruimar

DeltebreEn el Festival Deltebre Dansa, que organitza el coreògraf i ballarí Roberto Olivan –premiat amb el Premi d'Honor FAD la setmana passada–, la dansa contemporània surt dels teatres per anar a trobar la naturalesa. 150 ballarins han pres part aquest diumenge en una 'performance' improvisada dins d'un arrossar de Riumar.

La dansa als arrossars s'ha convertit en una de les activitats més visuals i desenfrenades d'un programa que al llarg de quinze dies planteja classes i tallers, a més d'actuacions de dansa i circ d'alt nivell fora dels habituals contextos urbans. Olivan diu que, a l'hora de pensar la 'performance', s'ha inspirat en les curses que dècades enrere feien els joves de la zona.

"Que vingui la gent a ballar aquí és tornar a l'origen de la nostra vida, al Delta", ha reflexionat Olivan. "La gent em diu que, un cop ho han fet i han passat dues setmanes, recorden per què van començar a ballar, el primer motiu d'una activitat que els porta una dedicació completa per a tota la vida".

El festival arriba aquest diumenge al seu equador. Olivan destaca que l'actual edició permetrà al certamen arribar a la seva "consolidació". "Cada cop té més acceptació i prova d'això són els tres premis que hem rebut. Hi ha un interès que va creixent, a més", certifica Olivan.

stats