DANSA
Cultura 18/09/2012

Grans noms, risc i apostes de la nova temporada del Mercat de les Flors

L'experiment multidisciplinari d''Indisciplines', en el qual actuaran Isaki Lacuesta amb Cesc Gelabert, Eduard Escoffet amb Bradien o Black Tulip amb Sònia Sànchez, obre una temporada marcada per la baixada de pressupost

Ara / Acn
2 min
Espectacle de la companyia Nats Nus

BarcelonaEl Mercat de les Flors ha presentat la temporada 2012-2013, que obrirà amb 'Indisciplines', una proposta que és un diàleg entre la dansa i les altres disciplines artístiques, i que servirà també per celebrar el desè aniversari de l'Institut Ramon Llull. L'espectacle d'inici de temporada comptarà amb la col·laboració d'artistes com Cesc Gelabert i Isaki Lacuesta, Eduard Escoffet i el grup Bradien, la investigadora del ball flamenc Sònia Sánchez i el projecte Black Tulip, entre d'altres.

La temporada s'articularà en quatre eixos:

1/ 'Totes les danses', en què s'inclouen espectacles de grans companyies i diversos estils: la Compañía Nacional de Danza, l'Australian Dance Theatre, Hofesh Shechter Dance Company, Les Slovaks o el Festival Ciutat Flamenco.

2/ L'eix 'Diàlegs, contaminacions i mestissatges', amb Pierre Rigal, Constanza Macras i els talents europeus del programa 'Salmon', així com l'espectacle inaugural 'Indisciplines'.

3/ 'Les nostres apostes', amb els projectes més propers al Mercat de les Flors, presenta Roberto Olivan, La Veronal, el primer espectacle signat per Roser López Espinosa i la nova producció del Baró d'Evel Cirk Cie, i finalment 'De 0 a 99', amb diferents propostes dels Brodas Bros, la Companyia de circ Eia i Nats Nus, entre d'altres.

4/ La secció 'De 0 a 99' inclourà també el Festival Internacional d'Arts Escèniques 'El més petit de tots', que vol apropar diferents disciplines artístiques a nens de 0 a 5 anys, i companyies especialistes en obres per a tots els públics, com Aracaladanza, Nats Nus, el circ d'Eia i el hip-hop Bridas Bros.

Durant la presentació de la temporada, el director de Promoció i Cooperació Cultural, Jordi Cabré, ha dit que la programació "compleix l'objectiu de racionalització" tant econòmica com de concepte del Mercat de les Flors. El pressupost del Mercat per a aquesta temporada és de 900.000 euros, la meitat del qual disposaven fa tres anys, però tot i així el director de la sala ha afirmat que han buscat més complicitats per mantenir el nivell.

stats