Cultura 24/11/2014

El museu d'art de Suïssa accepta el 'tresor de Munic', la col·lecció d'art nazi de Cornelius Gurlitt

Tot i això, les obres sospitoses de ser art robat pels nazis romandran a Alemanya per al seu estudi

Efe
1 min

BerlínEl Museu de Belles Arts de Berna (Suïssa) ha anunciat avui a Berlín que accepta el controvertit llegat del col·leccionista d'art alemany Cornelius Gurlitt, mort el maig passat, que va atresorar centenars de quadres presumptament espoliats pels nazis. Gurlitt va dictar el testament des de l'hospital. Volia que les 1.280 obres es conservessin juntes i no passessin a mans de cap familiar.

En una roda de premsa amb la secretària d'Estat de Cultura alemanya, Monika Grütters, i el ministre de Justícia bavarès, Winfried Bausback, el president del consell de la fundació del museu, Christoph Schäublin, ha precisat que les obres sospitoses de ser art robat pels nazis romandran a Alemanya per al seu estudi. Així, la galeria pràcticament ha esgotat el termini legal de sis mesos per prendre una decisió respecte a l'acceptació de les obres.

El conegut com 'tresor de Munic' es va descobrir ara fa un any. Està format per més de mil quadres d'artistes com Picasso, Matisse, Chagall, Nolde i Klee algunes de les quals haurien estat confiscades pels nazis durant el III Reich i algunes de les quals se'n desconeixia l'existència. Estarien valorades en 1.000 milions d'euros. El col·leccionista, fill d'un marxant d'art acreditat pels nazis, va atresorar durant dècades els quadres en secret en els seus habitatges de Munic i Salzburg.

stats