Musical
Cultura 27/11/2011

David Bowie tindrà un musical a Londres

El cantant britànic David Bowie ha donat permís per primer cop perquè es facin servir les seves cançons en un musical futurista sobre la seva carrera. L'estrena mundial serà el març que ve a l'IndigO2 de Londres

Ara
2 min
David Bowie diu sí a un musical

BarcelonaEl títol del musical és Heroes: The Musical i ha estat adaptat per Deep Singh. “No ens ho podíem creure, quan ens va donar permís”, ha dit al diari The Guardian Deep Singh, l’home que ha escrit el musical i el produeix. “La seva gent ens havia avisat que era poc probable que hi estigués interessat i que ja li havien demanat molts cops abans”.

Singh creu que Bowie ha donat el consentiment perquè van posar èmfasi que el musical no seria una recreació nostàlgica dels anys 70, sinó que s’ambientaria en el futur i que buscaria l’atemporalitat de les lletres de Bowie. “No volíem que el senyor Bowie pensés que es tractaria d’un xou de tribut, i crec que això va tenir el seu efecte”, afegeix Singh.

El musical tindrà al voltant de vint cançons, incloent-hi Heroes, The Man Who Sold the World i Let's Dance. El 2008 va transcendir que Bowie havia acceptat que algunes de les seves cançons apareguessin en una versió del film de ciència-ficció The Man Who Fell to Earth, en el qual el cantant feia d'àlien.

Heroes està situat en un món distòpic creat i controlat per l’implacable Smart Simon. Amb els feroços Diamond Dogs patrullant per mantenir l’ordre, Starman, Tom, Genet i Blue Jean es desperten a la cel·la d’una presó d’un món on estan atrapats, sense saber com o per què van arribar-hi. Sembla clar que han perdut la seva identitat. I la seva ànima. Un paio vibrant, David, s’infiltra a la cel·la, decidit a posar fi a l’empresonament. En contrast amb el mantra absurd de Smart Simon, David proclama que ells simbolitzen i encarnen tot el que troben heroic, la seva música, originalitat i creativitat, exactament el que manca en aquest món. Com a venjança, Smart Simon els ofereix el benestar material i la glòria de la fama.

stats