Cultura 09/02/2011

Els fans dels Beatles celebren 50 anys de la seva primera actuació

El 9 de febrer de 1963 els quatre de Liverpool debutaven a The Cavern

Redacció
2 min
The Beatles

BarcelonaEl club musical The Cavern, al carrer de Liverpool Matthew Street, ja fa molts anys que no existeix. Durant la dècada dels setanta es va enderrocar i en el seu lloc s'hi va aixecar un centre comercial. Però a pocs metres s'hi va construir una rèplica exacta. Avui, 9 de febrer, és un dia important per als Beatlemaniacs: fa cinquanta anys que la banda més important de la història de la música pop va debutar a The Cavern.

I encara que la rèplica del club no tingui res a veure amb aquell club de jazz llardós on els quatre de Liverpool hi van actuar 292 vegades, els fans faran via cap al facsímil en massa. A partir de les vuit de la nit, la banda resident, The Mersey Beatles, tocarà una vegada més les cordes de la nostàlgia.

Els actuals propietaris de The Cavern són Cavern City Tours, el principal operador turístic que gestiona la nostàlgia dels Fab Four a Liverpool. Entre altres entreteniments, Cavern City Tours ofereix des d'una visita guiada de dues hores pels principals punts de la ciutat, fins a un cap de setmana sencer immers en la història de la banda, amb concerts a The Cavern.

De fet, la ciutat ja fa anys que es va bolcar amb The Beatles com a principal atracció turística: en breu l'alcaldia posarà una pèrgola feta de llums a Matthew Street en honor a la cançó Lucy in the Sky with Diamonds. “Tot plegat demostra com n'és d'eterna la música de The Beatles”, ha declarat el propietari de Cavern City Tours, David Jones. Ja en fa un grapat d'anys que ho sabem. L'any 1985 EMI va assegurar que la banda havia venut més de mil milions de còpies arreu del món.

stats