Cinema
Cultura 10/05/2011

La vida dels aprenents d'el Bulli serà un film de Hollywood

La pel·lícula estarà basada en el llibre reportatge de Lisa Abend, 'Los aprendices de hechicero'

Redacció
2 min
Ferran Adrià i Lisa Abend

BarcelonaLa vida de quatre aprenents d'el Bulli podria convertir-se en una superproducció de Hollywood, segons ha anunciat avui el cuiner Ferran Adrià a la presentació del llibre Los aprendices de hechicero, de Lisa Abend, en algunes de les històries dels quals es basaria el film.

Adrià ha explicat que té pendent la firma del contracte, que es tracta d' "una inversió de 40 milions de dòlars" i ha revelat que la pel·lícula s'inspiraria en les històries que explica al llibre Lisa Abend, corresponsal de la revista Time a Espanya.

Si es fa la pel·lícula finalment, es filmaria a el Bulli obert, en què se servirien dinars i es barrejarien els actors amb cuiners reals, ha comentat Adrià, que no sortiria al film sinó que el seu paper el faria un actor. La pel·lícula transmetrà, ha dit el xef barceloní, l'esperit d'elBulli, que consisteix a "compartir, assumir riscos i la passió". Darrere del projecte hi ha el productor Jeff Kleeman i el guionista David Wilson, els quals visitaran el Bulli entre l'1 i el 8 juny.

Per Adrià, "els seus referents en cinema sobre la cuina són Ratatouille i El festín de Babette i l'enfocament que es donaria a la pel·lícula seria similar al que ofereix La red social sobre el naixement de Facebook".

Com a corresponsal de la revista Time a Espanya, Lisa Abend va decidir el 2009 fer un reportatge sobre el millor restaurant del món i allà va conèixer per primera vegada Adrià i el seu entorn, de manera que cada any passen "32-35 joves cuiners procedents de qualsevol punt de la terra que s'hi estaran una bona part de la temporada com a aprenents", explica Abend.

Aquell any, Abend va poder veure aprenent de quinze països tan diferents com el Japó, Corea del Sud, Veneçuela, EUA, l'Índia o Xile, i no és casual que no n'hi hagués cap de França, anota. Gairebé tots aquests 'becaris' arriben amb experiència, després de treballar en un petit restaurant o un hotel, tenen majoritàriament menys de 30 anys i hi ha més homes que dones.

A Los aprendices de hechicero (Planeta), Abend narra històries personals d'aquests joves, alguna història d'amor, però "sens dubte la història més impressionant va ser protagonitzada pel sud-coreà Myungsun 'Luke' Jang, que va arribar a meitat de temporada i va estar acampat tres dies a la porta fins que va rebre la seva oportunitat".

stats