Cultura
Cultura 07/10/2011

Un publicista proper a Berlusconi és nomenat nou director de la Biennal de Venècia

L'elecció de Giulio Malgara com a successor de Paolo Baratta ha encès la polèmica a l'oposició del govern italià i el consell d'administració de la institució artística

Afp
1 min

El nomenament del publicista Guilio Malgara com a cap de la Biennal de Venècia ha encès la polèmica a Itàlia. L'oposició al govern de Silvio Berlusconi i el consell d'administració de la Biennal han criticat l'elecció de Malgara, proper a l'òrbita de Berlusconi.

Giancarlo Galan, ministre de Cultura, va anunciar ahir el nomenament del substitut de Paolo Baratta, que al desembre abandonarà el càrrec de la cèlebre institució.

Guilio Malgara, de 73 anys, ha desenvolupat la seva carrera en el món de la publicitat. Va dirigir durant 23 anys l'associació d'usuaris de la publicitat i és president honorari d'Auditel, encarregada de classificar els programes de televisió.

Per a l'alcalde de Venècia i membre del Partit Demòcrata, Giorgio Orsoni, "l'elecció del ministre, seguint raons personals, és un error". "Malgara mai ha tingut interès pel camp de la cultura. No té el perfil", ha afegit.

stats