Cultura 15/07/2012

El director portuguès Manoel de Oliveira, hospitalitzat

El cineasta té 103 anys i ha estat ingressat a causa de problemes respiratoris

Efe
1 min

LisboaEl director de cinema portuguès Manoel de Oliveira, de 103 anys, ha estat hospitalitzat aquesta matinada de diumenge al centre de Salut de Vila Nova de Gaia, al nord del país, a causa de problemes respiratoris.

Segons han informat avui fonts sanitàries, De Oliveira, considerat el degà dels cineastes en actiu a nivell mundial, es troba "estable amb pronòstic reservat a mitjà termini", i s'espera que rebi l'alta a principis de la setmana vinent.

El director, l'estat de salut és delicat-ja el 2010 li van col · locar un marcapassos-, va ser internat a l'esmentat hospital ahir divendres.

Manoel de Oliveira va celebrar el seu 103 aniversari el passat 11 de desembre, poc després d'haver estat nomenat doctor honoris causa per la Universitat Portucalense de Porto i d'haver acabat el rodatge del seu últim llargmetratge, "Gebo et l'ombre".

Amb una carrera de més de vuit dècades a l'esquena, el cineasta més longeu del món és conegut per films com "Aniki Bobó", "El Duero, Faena Fluvial", "El Passat i el Present", "Francisca" o "El Convent ", entre molts altres

stats