Judici per la mort de Jackson
Cultura 29/09/2011

Un empleat de Jackson afirma que el doctor va amagar fàrmacs abans que arribés l'ambulància

Alberto Álvarez, el director de logística de Jackson, també ha explicat que dos fills del cantant van entrar a l'habitació i el van veure inconscient

Efe
3 min
Alberto Álvarez amb el fiscal David Walgren

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } Alberto Álvarez, el director de logística de Michael Jackson, ha descrit la dramàtica escena que va viure a l'habitació del cantant en els seus últims moments, quan la filla del músic, Paris, cridava plorosa i el metge recollia restes de fàrmacs.

Álvarez, el primer testimoni a declarar en la tercera jornada del judici per la mort de l'artista, va ser una de les primeres persones que va arribar al dormitori de Jackson quan el doctor va alertar que el seu pacient havia tingut una "mala reacció".

El testimoni va explicar que va veure el cantant estès sobre un llit de cap per amunt amb el cap mirant cap a la porta, amb els ulls i la boca oberts. Álvarez va assegurar que Murray va començar a fer compressions amb la mà esquerra sobre el pit de Jackson mentre aquest seguia sobre el matalàs, moment en què li va instar a buscar ajuda. "Alberto, de pressa, hem d'aconseguir una ambulància i portar-ho a un hospital", va dir Álvarez durant el judici, repetint les paraules que li va dir Murray. En aquell instant Paris, la filla de Jackson, de tretze anys, va entrar a l'habitació amb el seu germà Prince, de catorze, i va cridar "papi" entre llàgrimes. "No els deixis veure el seu pare així", va recordar Álvarez que li va demanar Murray.

"No us preocupeu, tot sortirà bé, ens ocupem d'això", els va dir mentre els treia de l'habitació Álvarez, que es va encarregar de cridar els serveis d'emergència. Tot seguit, segons el testimoni, el metge va agafar un grapat de flascons que estaven en una tauleta de nit al costat del llit. "Posa això en una bossa", va afirmar Murray, segons Álvarez.

Álvarez va assenyalar que Murray va ficar els recipients a la bossa i li va demanar que tragués una bossa que penjava d'un degotador que hi havia en l'habitació i la guardés. El director de logística va seguir les instruccions, que va entendre que responien a una "emergència" i tenien "les millors intencions".

L'empleat de Jackson va observar que dins de la bossa del degotador hi havia un flascó que va ser identificat en la Cort com un pot de propofol, anestèsic que l'autòpsia va determinar com la causa de la mort del cantant.

Álvarez va relatar que el líquid que hi havia en aquesta bossa era de color blanc, una descripció que encaixa amb la substància que solia usar l'artista per dormir i que ell anomenava la seva "llet". El testimoni va relatar que quan va veure Jackson, aquest no tenia cap dispositiu intravenós connectat al seu cos, tot i que sí portava un tubs en les seves fosses nasals, així com una ampolla d'oxigen. Jackson tenia també un catèter urinari introduït en el penis, segons Álvarez.

En la jornada del dimecres, l'assistent personal de Michael Jackson, Michael Amir Williams, va comentar que ja a l'hospital Murray li va demanar que el tornés a portar a la mansió del cantant per evitar que algú trobés "una crema" que "Michael no hauria volgut que el món conegués".

L'acusació sosté que Conrad Murray va actuar amb una "flagrant negligència" en la cura de Michael Jackson i la seva mala praxi va portar directament a la mort de l'artista per sobredosi de medicaments, unes evidències que la Fiscalia entén que el doctor va tractar d'ocultar abans que arribessin els serveis d'emergència.

La defensa de Murray al·lega que va ser el mateix Jackson, a qui qualifiquen d'addicte als fàrmacs, qui en absència del metge es va aplicar la dosi letal de propofol que el va matar.

Conrad Murray, de 58 anys, es va declarar no culpable dels càrrecs i afrontaria una pena de fins a 4 anys de presó si rep una sentència condemnatòria.

stats