Cultura 14/03/2012

L'Enciclopèdia Britànica deixa de publicar-se en paper després de 244 anys

És la més antiga del món en anglès. L'editora se centrarà en la versió per internet i n'adaptarà els continguts a la creixent demanda 'online'

Ara
1 min

BarcelonaL'Enciclopèdia Britànica anunciarà aquest dimecres el tancament de l'edició en paper 244 anys després de publicar-ne el primer exemplar a Edimburg (Regne Unit), el 1768.

La companyia editora, que actualment té la seu a Chicago (Illinois), explicarà avui el canvi de model per centrar-se en la versió digital de l'enciclopèdia i en l'elaboració de material per a escoles, segons avançava aquest dimarts el diari 'The New York Times'.

La necessitat a l'alça d'adaptar-se a una demanda creixent de continguts digitals i de perfeccionar l'oferta per poder fer front a la competència d'altres plataformes alternatives, com la popular Wikipedia (Viquipèdia, en la versió en català), són els principals motius que han portat la companyia editora a posar punt final a la versió impresa de l'enciclopèdia en llengua anglesa més antiga del món, que actualment s'havia convertit en un objecte de luxe per a les prestatgeries de les ambaixades i els col·leccionistes més fidels. El preu actual rondava els 1.400 dòlars (1.070 euros, aproximadament).

L'última edició de l'Enciclopèdia Britànica serà la del 2010, de 32 volums, i de la qual s'han venut fins a dia d'avui uns 8.000 exemplars.

Actualment, només l'1% dels ingressos de la companyia editora provenen de la venda d'enciclopèdies impreses, enfront del 85% aconseguit amb la distribució de material acadèmic. La resta prové de subscripcions a la pàgina web, que tenen un cost anual de 70 dòlars anuals (aproximadament 53 euros).

stats