Teatre
Cultura 25/10/2011

Es recupera el fragment d'una obra de Harold Pinter a la Biblioteca Britànica

'Umbrellas' forma part de la revista 'You, Me and the Gatepost', una obra del 1960 que es va representar una única vegada al teatre de Nottingham

Ara
1 min

BarcelonaLa Biblioteca Britànica ha recuperat Umbrellas, un fragment d'una revista de Harold Pinter datada el 1960 i que es va representar una única vegada a la Nottingham Playhouse, segons The Guardian.

Pinter, premi Nobel de literatura i autor d'obres com Traïció i Celebració –que la temporada passada es va poder veure al Teatre Lliure–, va escriure l'obra de revista You, Me and the Gatepost amb vint-i-nou anys. L'acció d'Umbrellas se situa en una terrassa assolellada d'un hotel i conté fins a dotze pauses dramàtiques que apropen a l'estil de l'autor. The Guardian ha recuperat el guió i el publica íntegrament.

El document va ser una troballa d'Ian Graves, un investigador que estudia les obres del dramaturg de l'absurd Norman Frederic Simpson, que hauria treballat amb Pinter en aquesta creació. Els arxivistes de la Biblioteca Britànica consideren que probablement no hi haurà més troballes de Pinter a la institució, on s'emmagatzemen els prop de 56.000 guions del segle XX que van arribar a l'oficina de censura, la Lord Chamberlain's Office, clausurada el 1968.

La vídua de Harold Pinter, Antonia Fraser, explicava que era "completament inconscient" de l'existència d'Umbrellas. "És divertit. Amb la família ens hem estat disputant les parts de l'obra per representar-la. Vull l'acte B, que és la millor part, però de moment només he fet l'A, i esperem que la facin els millors actors", afegeix.

Ariel Dorfman és un dels amics de Pinter que ha llegit el text. "M'encanta –explica Dorfman–. És molt Harold. M'encanten els dos senyors que estan al sol parlant de paraigües. D'alguna manera és absurd, del dia a dia. D'aquelles converses que podries sentir per casualitat".

stats