Cinema
Cultura 12/07/2012

'Torrente 4' encapçala la remuntada del cinema espanyol el 2011

Tot i la davallada de públic i de recaptació general, el cinema espanyol guanya 3 milions d'espectadors i 19 milions d'euros de recaptació respecte el 2010. El film de Santiago Segura va ser la pel·lícula que més va recaptar el 2011, amb gairebé 20 milions d'ingressos

Ara
1 min
'Torrente 4' ja és la millor estrena del cine espanyol

BarcelonaLa secretaria d'Estat de Cultura ha difós les xifres definitives del 2011 en el sector del cinema a l'estat espanyol. La indústria del cinema espanyol s'ha quedat a poc de recaptar 100 milions d'euros i ha obtingut 15 milions d'espectadors.

En una situació general de crisi, en què el 2011 han baixat els espectadors de cinema a Espanya en 3 milions de persones i s'han recaptat 27 milions menys respecte el 2010, el cinema de producció espanyola ha aconseguit resultats positius: ha recaptat més de 19 milions d'euros més que l'any anterior, en bona part gràcies a la important recaptació a taquilla de 'Torrente 4'. Les produccions fetes a l'estat espanyol guanyen, a més, fins a 3 milions d'espectadors. La caiguda global, per tant, es pot atribuir a la pèrdua d'espectadors de pel·lícules estrangeres.

El film que més va recaptar va ser 'Torrente 4', amb gairebé 20 milions d'ingressos. 'Pirates del Carib: En marees misterioses', amb 19 milions, va ser la segona pel·lícula més vista, aquesta però dins la llista de films estrangers. La primera producció catalana que apareix al rànquing és 'Midnight in Paris', que està en la dinovena posició de les pel·lícules més vistes.

En el rànquing de pel·lícules més vistes a tot l'estat l'any passat, després de la 'Torrente 4' vindrien 'Midnight in Paris', 'Fuga de cerebros 2', 'La piel que habito' i 'No habrá paz para los malvados'. I pel que fa a les estrangeres, després de 'Pirates del Carib' han tingut èxit la darrera pel·lícula de la saga 'Crepuscle', 'Les aventures de Tintin' i 'Harry Potter i les Relíquies de la Mort'.

stats