MÚSICA
Cultura 03/08/2012

Com esquivar l'IVA de les entrades dels concerts

7 exemples de promotores i festivals que posen a la venda entrades i abonaments perquè podrien pujar entre 4 i 18 euros al setembre

Laura Serra
2 min
Al festival Pròxims es va fer un manifest en contra de la pujada de l'IVA.

BarcelonaEl sector musical està intentant evitar que els espectadors notin l'augment de l'IVA en les seves entrades. Promotores i festivals animen a comprar ja les entrades per estalviar entre 4 i 18 euros, o xifres superiors si es compren abonaments. Com es pot evitar pagar un 21% extra?

- El San Miguel Primavera Sound: avança la venda d'un abonament anti-IVA que, fins al 31 d'agost, val 130 euros en comptes de 145 (170 en comptes de 185 euros incloent-hi el Primavera Club). A més, ofereixen de pagar-ho en tres terminis.

- El Sónar posa a la venda a l'agost un abonament que val com l'entrada de l'any 2006: 125 euros. Aquest any en valia 155 (preu sense descompte) i el 2013 pot valer més de 173 euros, si s'aplica tot l'IVA.

- El PopArb se suma per primer cop als abonaments tan matiners. Posa a la venda a l'agost un abonament per 40 euros. L'entrada podria valer 56 euros si es compra la primavera que ve. Cap dels festivals no té ni un grup confirmat a la graella.

- El festival del Mil·leni ha avançat l'anunci dos concerts, Patti Smith i The Divine Comedy. Les entrades ja són a la venda.

- Doctor Music està negociant els marges comercials, però avisa: el concert de Leonard Cohen pot pujar de 70 a 78,5 euros i el de Justin Bieber, de 60 a 67 euros. Ja tenen les entrades a la venda a la seva web per evitar l'increment. Totes les promotores de grans concerts avisen que repercutiran l'IVA a les entrades i ja les tenen a la venda.

- El Palau de la Música dilluns traurà a la venda tots els seus concerts, per donar l'opció que el públic pagui abans que apugin l'IVA. No augmentaran el preu dels espectacles per a escoles i famílies ni els abonaments.

- El Liceu allarga el període de compra d'abonaments sense IVA i reduïts fins a finals de setembre. Tampoc augmentaran el preu dels muntatges familiars ni dels de dansa.

stats