PATRIMONI
Cultura 23/07/2012

Els estudiants d'arqueologia tindran un jaciment a la mateixa facultat

Quan es va fer l'edifici de la UB al Raval es van detectar restes d'activitat terrissaire dels segles XVII-XIX. Els alumnes podran fer pràctiques arqueològiques en un solar als jardins Victòria dels Àngels, dins mateix de la facultat

Ara
1 min
El solar que la UB podrà excavar / ICUB

BARCELONALa UB i l'Ajuntament de Barcelona han signat un conveni que permetrà als estudiants d'arqueologia fer pràctiques als terrenys de la mateixa facultat, ubicada al barri del Raval. Quan es van edificar les facultats de Geografia i Història i de Filosofia al carrer de Montalegre, inaugurades l'any 2006, els treballs d'excavació ja van descobrir restes d'activitat de terrissaires dels segles XVII-XIX, en un emplaçament on s'han documentat testimonis arqueològics de manera continuada des del segle XIV.

Els alumnes podran dur a terme pràctiques arqueològiques en un solar de titularitat municipal dins els jardins Victòria dels Àngels, ubicats dins mateix de la facultat. L'objectiu és excavar i estudiar un jaciment multiestratificat, fer des de la intervenció arqueològica del terreny fins a l'estudi dels materials recuperats. Les pràctiques arqueològiques hauran de ser visibles en tot moment des del nivell de pas i caldrà explicar les tasques que es duguin a terme amb plafons explicatius.

stats