Cultura 15/06/2012

Les 5 exposicions de la pròxima temporada del Museu Picasso de Barcelona

El museu de l'artista malagueny exposarà els autoretrats de l'artista i les 41 ceràmiques que Jacqueline Picasso va donar al museu

Ara
2 min
La ceràmica de Picasso 'Mussol' (1957)

BarcelonaLes obres de la col·lecció i els cinquanta anys del museu centraran la pròxima temporada del Museu Picasso. Aquest migdia, Bernardo Laniado-Romero, el director, ha avançat les pròximes exposicions temporals de la temporada 2012-2013.

1. Presentació de la restauració del 'Retrat de la mare de l'artista'. Durant els treballs de restauració d'aquest retrat que Picasso va fer el 1896, ha sortit a la llum un obra inèdita que Picasso va fer-hi al dors. Es podrà veure aquesta tardor.

2. 'La vida'. Una obra de clau de l'època blava. El Museu Picasso prestarà al Museu de Cleveland, propietari de 'La vida', una de les obres clau de l'època blava de Picasso, tots els treballs preparatoris que conserva. Al seu torn, el museu nord-americà prestarà l'obra al Museu Picasso. Està previst que aquesta tardor es tinguin la pintura, els esbossos i una altra obra inèdita que s'ha descobert a sota de la pintura, 'Terrats de Barcelona', que hi està relacionada.

3. 'Ceràmiques de Picasso: un regal de Jacqueline a Barcelona'. Entre el 16 d'octubre i l'1 d'abril el museu dedicarà una exposició a les 41 ceràmiques de l'artista malagueny que Jacqueline Picasso va donar el 1982.

Les dues exposicions de l'etapa de Pepe Serra al capdavant del museu

4. 'Yo, Picasso. Autoretrats'. Es tracta de la primera exposició monogràfica dedicada als autoretrats de Picasso, des de la seva infància fins a la seva mort. Estarà composta per una vuitantena d'obres cedides per la família de Picasso i museus internacionals com The Hakone Open-Air Museum de Tòquio, l''Autoretrat' de 1901-1902 de la National Gallery de Washington i l''Autoretrat' de 1901 del MOMA de Nova York.

5. La influència global de Picasso. El museu està treballant, també, en una exposició sobre la influència de Picasso en l'art contemporani a nivell global des de la seva mort, el 1973.

stats